EAS Arendusosaku projekt EU51834: „Madala kalorsuse, madala süsivesikute sisaldusega ning suurendatud valgu- ja kiudainesisaldusega pastatoodete tootmistehnoloogia väljatöötamine“

el_regionaalarengu_fond_vertikaalneLühikirjeldus: Töötatakse välja madala kalorsusega, vähendatud süsivesikute sisaldusega ning suurendatud valgu- ja kiudainesisaldusega pasta retseptuur, kus on kasutatud võimalikult palju eestimaist toorainet. Projekti raames viiakse läbi ka säilivuskatsed.

Eesmärk: Töötada välja hea makrotoitainelise koostisega pasta retseptuur ja valmistustehnoloogia. Oodatav makrotoitainete sisaldus 100g pasta kohta on 25 g valku, 12,5 g kiudaineid ja süsivesikute sisaldus alla 50 g.

Tulemus: Kolme erineva pasta retseptuurid, mis jäävad etteantud makrotoitaineliste parameetrite piiresse ning pasta valmistustehnoloogia.

Projekti toetas EAS Arendusosaku raames.
Toetuse summa oli 19 669,30€
Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond

Päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust mitte ületada. Ärge kasutage toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Hoidke toodet lastele kättesaamatus kohas.