Jõulupastilaa - retsept

Dec 16, 2010

Vaja läheb:

  • 4oog maitsestamata jogurtit (näiteks gefilius)
  • 150g ehk oma maitse järgi vähese suhkruga keedetud pohlamoosi (sobib ka “Meie Mari”pohlasalat)
  • 1sl kaneeli (vähemalt)
  • ½ tl riivitud muskaatpähklit
  • juurde lisada võib vabal valikul peenestatult või hakitult erinevaid pähkleid, aroome jne.
Valmistamine Sega jogurt lisanditega. Õlita kergelt tefleks või lõika küpsetuspaberist sobiva suurusega (näiteks 10-11tk ühele restile) kettad, õlita ka need. Nüüd tilguta jogurtisegu ketastele või laota tefleksile laiali, minule meeldivad vähemalt 1cm paksused pätsid, mis kuivades jäävad marmelaadised, mitte liiga magusad, maitset saad ise reguleerida. Säti temperatuuri näit 45-le kraadile ja lülita Midzu dehüdraator ehk kuivataja tööle. Hoia sellel temperatuuril 4-5 tundi, siis on sobiv aeg tõsta temperatuur 60-le, jätkates protsessi kuni oled saavutanud soovitus kuivuse. Keera rulli või lõika kääridega soovitud kuju. Kuivatamise kiirendamiseks vaheta restide asukohta! Poole kuivamise ajal eralda aluspaberist või tefleksilt ja keera tagurpidi, see kiirendab tööd. Pastilaa on meeldivalt kooreiirise maitsega, parajalt nätske. Rulle annab kahvliga kuuma šokoladi sisse kasta. Mina sain 36 ca 6cm rulli, mis sobib pooleks lõigata ja mingi glasuuriga katta! Autor: Merike Tärk