Kaks soovitust porgandi kasutamiseks

Seda head juurvilja saab terve talve kuivatada, päris kevadeks ei ole mõtet jätta. Kuivatades õigel temperatuuril säilivad mineraalid ja vitamiinid kõige paremini!

Kuivatatud porgand

  1. Kui soovid väga erksavärvilist kuivatatud porgandit, siis auruta kartulikoorijaga tõmmatud laaste 2min kõige tavalisemas aurupotis. Seejärel jahuta ja paiguta restile.
  2. Samad laastud võid hoida umbes tunni ploomi või mõnes muus hapukas mahlas, mida võib ka maitsestada näiteks mee või toorsuhkruga. Need laastud maitsevad kõigile! Vali endale sobiv kuivusaste. Temperatuur kuivatamisel algul ikka 45 kraadi, hiljem võib tõsta kuni 60 kraadini.

SOOVITUS:
Katsetage sügismarjade püreesid kuivatada analoogselt kõrvitsale. Marjadele võiks lisada chiatarretist ehk purustatud chiat. Linaseeme sobib hästi talvistele leivakestele, krõpsudele ja küpsistele.

Merike Tärk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site