Kaltsiumsulfaat ehk looduslik kalgendaja

Kaltsiumsulfaat looduslik kalgendajaKaltsiumsulfaat (gypsum) on ainuke looduslik kalgendaja, saadud dehüdreerimise teel, mis sisaldab kaltsiumi, mida on Jaapanis ja Hiinas kasutatud sojapiima kalgendajana sadu aastaid tofu valmistamisel.

Kaltsiumsulfaadi kasutamine

  • võta sojapiima keetmise ajal valmis 1-1,5 tl kalgendajat. Enne sojapiima kurnamist lahusta see 30-40ml kuumas vees. Kalgendaja kogusest sõltub tofu tugevus
  • kalla kohe peale kurnamist ¾ lahust õrnalt segades aeglselt sojapiima hulka
  • oota 2-3 minutit
  • nüüd sega moodustuvat kalgendit õrnalt, samaaegselt piserdades ülejäänud lahust.
  • jäta kalgend veidikeseks ajaks valmima. nüüd ei tohiks olla nähtaval enam piimjat vedelikku/vadakut
  • kui vadak on piimjas, püüa järgmisel korral pehmet tofut valmistades hoolikamalt ja õrnemalt segada ja piserda teistkordselt kalgendilahust just sinna, kus näed piimjat vadakut rohkem. See kogemus tuleb väga kiiresti!
  • olenevalt soovist nõruta kalgend sõelal (marli või muu riide abil) pehmeks tofuks või kalla kalgend kohe tofupressimise nõusse sätitud riidele. Kata pärast suurema vadaku nõrgumist nõu, aseta peale kerge raskus (umbes 300g raskune) ja jäta 20-30 minutiks valmima
  • jäta tofu pärast pressimist umbes tunniks jahtuma

Külmkapis võib tofut säilitada külmas vees kaanetatud nõus umbes nädala. Kasutades kaltsiumsulfaati kalgendajana saad pehme, kompaktse, väga maheda maitse ja suurema koguse tofut.

Kaltsiumsulfaat – osta siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site