Kasutage ka sojavadakut!

Soja kokteilSojaubadega toimetades on tavaliselt eesmärk saada maitsvat piima või tofut. Siiski, väärt ubadest tasub kogu kasu kätte saada. Tofu valmistamisel tekkivat vadakut saab kasutada tervislike kokteilide tooraineks. Sellisel juhul on kõige parem tarvitada kalgendajana õunaäädikat. Ühe kannutäie keeduse kalgendamiseks lisa 2-3 sl äädikat.

Muru Mari

  • u 2 kl jahutatud sojavadakut
  • suur peotäis nisu-, rukki- või odravõrseid
  • 0,5-1 sidruni mahl
  • 1 avokaado
  • u 0,5 tl head mäe- või meresoola
  • 0,5 tl mett, purustatud musta pipart, lutserniidusid

Vala blenderisse vadak ja võrsed. Lõika need kääridega u 2 cm pikkuseks hakkeks. Nii on kindel, et kiud masina noa ümber ei keerdu. Lisa avokaadotükid, sidrunimahl, sool ja mesi. Kui soovid veel tummisemat jooki, võid juurde panna näiteks lutserniidusid. Vahusta korralikult, serveeri kõrges klaasis koos jääkuubikutega.

Herneussi unistus

  • u 2 kl sojavadakut
  • 1 kl külmutatud rohelisi herneid
  • soola, sidrunimahla
  • meelepäraseid idandeid, maca– või graviola pulbrit

Vala blenderisse vadak, lisa külmutatud herned, sool, sidrunimahl. Kui oled aknalaual kasvatanud idandeid, lisa neidki peotäis. Särtsu annavab juurde ka näputäis maca- või graviolapulbrit.Vahusta korralikult ja serveeri.

Triinu Laanemäe

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site