Magushapu tofu

Mar 29, 2012

Magushapu tofu retseptLäheb vaja:

  • 500 grammi tofut,
  • 1 apelsin,
  • 1 sibul,
  • 1 porru,
  • 2 suvikõrvitsat,
  • 1 porgand,
  • ¼ liitrit tomatipüreed,
  • ¼ liitrit köögiviljapuljongit,
  • 2 supilusikatäit sojakastet,
  • 1 pits brändit,
  • 3 supilusikatäit oliiviõli,
  • 3 supilusikatäit mett,
  • nisujahu,
  • 3 supilusikatäit riisi- või õunaäädikat,
  • riisijahu.
Valmistamine: Lõigata tofu kuubikuteks ja veeretada jahus. Kuumutada kastrulis õli ja praadida selle sees tofu. Tõsta tofu kõrvale ning praadida samas õlis sibulad ja porru kuldseks, seejärel lisada porgandid ja suvikõrvitsat. Kuumutada veel 5 minutit. Seejärel valada peale brändi, millel lasta aurustuda. Lisada tofu, tomatipüree, mesi ja äädikas. Kallata juurde apelsinist pressitud mahl ning soovi korral riivida juurde veidi apelsinikoort. Viimas lisada puljong ja lasta 10 minutit aeglasel tulel keeda.