Õunapüree kuivatamine – retsept

Õunapüree kuivatamine - retseptMina ei ole raatsinud eesti õunu küll koorida.

  1. Puhastage õunad ja laduge blenderisse ehk siis kasutage purustamiseks/püreestamiseks muud vahendit.
  2. Mõõtke 240 ml püreed, maitsestage soovi korral kaneeli, riivitud muskaadi, ingveri pulbri vms. Suhkrut pole küll mõtet lisada,sest kuivades muutub õunapüree ise magusamaks. Selle koguse sain 2-le restile, st. kahele väga kergelt õlitatud tefleksile mahutada.Paksuseks peaks jääma ca 0,5-0,6 cm.
  3. Tefleksiga restid soovitan paigutada Midzus allapoole, siis õhk liigub algul kuivamise käigus kiiremini.Ülemistele restidele paigutage muid toiduaineid,millele sobib sama režiim.
  4. Esimesed 3-4 tundi kuivatage +45 kraadise temperatuuriga,siis +60 C. Kui on kõrgem temperatuur on juba 3-4 tundi olnud,siis märkate kuivamist ja tunnetate seda momenti,millal võiks püreekettaid/ruute vm.ümber keerata nagu pannkooke.

Võib kuivatada ka ilma pööramata, toimige nii nagu Teile meeldib. Ca 3 tunni möödudes hakake restide asukohta vahetama!

Kuivatage nii kaua, kuni olete saanud paraja krõbeduse. Kui jätate pehmemad, mitte väga kuivad, siis soovitan säilitada külmikus.
Täpset valmimise aega on võimatu öelda, see oleneb õunasordist, õhust jm. Minul on läinud ka 14 tundi. Need, mida maitsesite, olid väga küpsetest koorimata valgetest klaaridest.

Kui tekib probleeme, küsimusi, siis küsige julgelt!
Mõne aja pärast leiate blogist ka rohkem selliseid soovitusi.

Merike Tärk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site