Piimamasin-kombain – pastad, väiksemate seemnete kasutamine ja jäätise valmistamine

Järgnevana on vaatluse all programmid Bean Paste, Minor-Cereals Paste ja Ice- Cream.

Piimamasin-kombain

BEAN PASTE

Siin jääb tavaline jääk väga peen (prog. “Soymilk” jääk on teralisem ja kogus suurem), nii et kurnata pole vaja ja saab koos viljalihaga tarvitada – seega toitvam.

Programm kestab leotatud sojauba töödeldes 18min, erineva tooraine puhul reguleerib masin ise valmistamise aega. Tooraine ja vee vahekorda võib ka siin omal soovil muuta.

Kookospasta

130g kookoshelbeid ja 1000g vett.

Saab tummise kookospasta. Kurnates saab väga peent kookosejääki märjalt 130g ja piima 500g. Sellega valmistatud piim on rammusam kui “Soymilk” programmiga keedetud piim.

Sojaoa pasta

130g leotatud ube ja 800g vett.

Saab väga tummise, aga siiski nähtava peene okaraga pasta. Seda on meeldiv näiteks püree või supi põhjaks kasutada. Kui segada sisse seemneid või kakaod või näiteks jaanikaunajahu, siis võib ka iseseisvalt seda tarvitada.

Pehmet tofut õunaäädikaga kalgendades (ei kurna!) saab sellest kogusest ca 250g. Konsistents on pisut tummisema konsistensiga ja sojaoa maitsega. See sobib hästi kuumutamisks, näiteks wokitoitudesse ning on tõeliselt hea lihaasendaja igas mõttes. Tasub katsetada!

MINOR-CEREALS PASTE

See programm on mõeldud eriti väikeste seemnete kasutamiseks. Näiteks:

Chia-, seesami- ja linaseemne pasta

Võtke võrdses koguses chia-, seesami- ja linaseemneid kokku 1,5dl. Lisage 1000g vett.

Tulemuseks päris heamaitseline, mida võiks toidu valmistamiseks kasutada koos seemneseguga, võib ka kurnata.
Näiteks maitseb hästi indiaanisuhkruga maitsestatult.

Programm töötles neid seemneid 14 minutit.

Õlikanepiseemne pasta

70g leotamata õlikanepiseemneid ja 800g vett.

Tulemuseks heamaitseline, tummine beežikas vedelik ehk “kanepipiim”. Seda võib kohe sobivate marjade ja seemnetega segada ja tarbida. Külmutuskapis säilb 5-6 päeva. Kurnates jäi sõelale 3sl segu ja 500g siidist piima. Sõelale jäänud segu on soovitav ära tarvitada. Programm kestis 32min.

ICE-CREAM

Jäätise valmistamine

Vaja läheb:

  • 300g tofu vanillikreemi
  • 1pk kookosekoort
  • 4 munakollast
  • 1,5 tassi vaarikaid
  • indiaanisuhkrut vastavalt maitsele
  • vanillisuhkrut 1tl
  • 1sl maisitärklist
  • 2 tilka steviat

Valmistamine:

Vahusta munakollane 2sl indiaanisuhkruga, sega kokku tofukreemiga, lisa maisitärklis. Kuumuta segu veevannis pidevalt segades paksenemiseni. Jahuta, lisa kookosekoor, vaarikad, maitsesta magusainetega ja vahusta.

Kalla vahune segu karpi, paiguta sügavkülma.Vahusta vispliga ca pooletunniste vahedega 4-5 korda. Enne serveerimist võid lasta pehmeneda külmkapis.

Korda programmi vajadusel mitu korda, kui tulemus ei rahulda. Võib ka veel töödeldal “Fruit-Vegetable” programmiga.

Toidutehnoloog Merike Tärk

Osta siit – piimamasin-kombain

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site