Piimamasin-kombain – supid, pudrud ja hautised

Tutvustame programme Rice Congee, Porridge, Soup ja Stew ehk programme millega saab valmistada suppe, putrusid, hautisi ja kompotte.

Midzu piimamasin-kombainRICE CONGEE

Riisisupp-püree

70g leotamata täisterariisi ja 800g vett.

Tulemuseks suurepärane riisisupp-püree, kusjuures osa riisiteri on siiski tuntavad ja nähtavad. Maitsestada soovitaks tilgakese avokaadoõli või oliivi külmpressõliga ning hea soolaga.
Kui soovite magustoiduna kasutada, lisage paar tera soola, pisut indiaanisuhkrut ja kaneelipulbrit.
Jahtudes kalgeneb kergelt. Programm töötas ca 30min.

PORRIDGE

Pudrud tulevad pehmed ja vedelamad, mis ongi tervislikumad.

Kiirkaerahelbepuder

2,5dl kiirkaerahelbeid ja 800g vett.

Et pisut paksemat putru saada soovitan korrata programmi 2 korda, siis on eestlasele omasem, kuigi helbed on pehmed esimese korraga. Programmi kestvus 8minutit.

Odrakruubipuder

2,5dl pestud ja leotatud odrakruupe ja 800g vett.

Peale üks kord programmi läbinuna on puder leige, vedel ja kruubid kõvad. Korrake teist korda sama programmi, siis on tulemus hea. Kruubid parajalt pehmed, ei kleepu kokku. Väga maitsvad. Võib kohe süüa või kasutada ka salati komponendina.
Programmi kestus oleneb toorainest, selle kõvadusest jms 6-13 minutit.

Tatrapuder

4dl pestud, leotatud tatart.
Korda 3 korda sama programmi, siis saab heamaitselise, paraja pudru. Programm töötab 10 minutit.

Täistera kaerahelbepuder

3dl täisterakaerahelbeid ja 800 g vett.
Korda 4korda sama programmi. Programm töötab 10 minutit korraga.

SOUP

Väga hea programm. Tooraine valikul soovitan kasutada kas külmutatud või siis värsket toorainet. Variante on väga palju, tulemus superhea!

Säilivad aroomid, värvus, komponentide maitse ja enamusel ka kuju. Samas on supp parajalt tummine! Sool, pulbrilised maitseained ja õli tuleb lisada pärast kannust supi eemaldamist.

Aedvilja kogus võib vahel olla suurem kui 150g, see oleneb tooraine mahust. Jälgige, et kaas korralikult sulgub, muidu ei pruugi masin tööle hakata. Programmi aeg 38 minutit.

STEW

Seda programmi saab väga mitmeti kasutada: pähklipüreed, kompotid värskest või kuivatatud puuviljadest, marjadest, juurviljadest jne.

Indiapähkli püree

100g leotatud indiapähkleid ja 800gvett.
Väga heamaitseline indiapähkli püree .

Porgandipüree

150g ehk 3keskmist värsket porgandit, kuubistatult ja 800g vett.

Ilus, heamaitseline porganditoit valmib 37minutiga. Säilib täielik aroom, värvus. Porgandid on parajalt pehmed, väiksemad kuubikud olid pisut rohkem lagunenud.

Kui soovite püreesuppi, siis võib pärast “Stew” programmi ümber lülitada ”Fruit/vegetable” programmile. See programm ei kuumuta, ainult purustab. Soovitan lisada 2-3sl pehmet tofut ja maitse järgi riivitud ingveri ning tl otsaga muskaati. Saate maheda koorese porgandipüree.

Kui programm on lõpetanud, kallake toit teise nõusse ja maitsesta soola, ürtide ja tilgakese avokaadoõliga. Serveerige kohe.

Tervislik segapüree

Vaja läheb:

  • 1 suur kooritud õun
  • 3 kivita datlit – leotamata
  • 6 maasikat – värsked
  • 5 inkamarja – leotamata
  • 800g vett

Valmistamine

Programm kestab 37minutit ja tulemus on väga maitsev. Õunatükid on terved aga pehmed, inkamarjad ja maasikad on purustatud, datli tükke on näha.
Püreel on suurepärane aroom ja ilus välimus. Maitsestada võib melissi või piparmündilehega ja paari tilga stevia ekstraktiga.
Jahtunult pakkuge jäätise, tofukreemi või vahukoorega.

Kui soovid püreed siis kasuta täiendavalt programmi “Fruit/vegetable”.
Hea võimalus neile, kes soovivad talveks oma aiasaadusi purki panna. Kompott on seda väärt.

Toidutehnoloog Merike Tärk

Osta siit – piimamasin-kombain

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site