Punase-valgekirju talvesalat

Punase-valgekirju talvesalat - retseptRetsepte Eesti Vabariigi aastapäevaks – 1

Vaja läheb:

  • 1kg hautatud või küpsetatud peeti
  • 300 g sojakohupiima või kuubistatud tofut
  • 1 punane sibul
  • 2sl linaseemneõli
  • 1tl tamarindi pastat
  • soola ja vajadusel siirupit või suhkrut

Valmistamine:

Lõika peedid 8-12 tükiks, sibulast lõika võimalikult õhukeses viilud. Tamarinipasta sega õliga, kalla peedi-sibulasegule, maitsesta ja jäta valmima. Võid valmis segada ka eelneval õhtul.  Sojakohupiim või tofu sega salatile õrnalt pisut enne serveerimist.

Sama salat on maitsev pirukakate, siis sega sojakohupiim rohkem kokku peedi-sibulaga. Küpseta 200 kraadilises ahjus soovitud põhjal. Juustusõbrad võiksid peale laotada riivitud parmesani.

Merike Tärk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust mitte ületada. Ärge kasutage toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Hoidke toodet lastele kättesaamatus kohas.