Soja retseptikonkursi tulemused – 2

9 retsepti

Sojakohupiima kaste – Kristi Kull

Vaja läheb:

  • 250g sojakohupiima
  • 1 kl keefiri vōi sojajogurtit
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sidruni mahl
  • 1 kl maitserohelist
  • soola
Hea lisada kuumadele kartulitele.

Kommentaar:
Retsepti saatjal õige soovitus, see on palju kasutatav. Lisandeid võib erinevaid kasutada olenevalt aastaajast.

Ananassi tofu – Rain Moor

Vaja läheb:

  • 200g tofut
  • 1 ananassi viil
  • 1 spl Goji marju
  • 5 spl ananassi siirupit

Valmistamine:
Ananassi konservist võtta siirupi osa väiksesse anumasse, panna Goji marjad sinna ligunema, kuni need paisuvad siledateks.

Tükeldada ananassiviil (tükeldatud ananassikonservis on üks viil umbes 12 tükki). Segada ananassi tükid tofuga, lisada Goji marjade leotis. Segada ja lasta mahlal imbuda tofusse.

Kommentaar:
Väga hea idee goji marjade pehmendamiseks. Need kolm maitset sobivad imepäraselt hästi kokku.

Sojamagustoit – Esta Pilt

Vaja läheb:

  • 1 karp pehmet sojat(kas ise tehtud või ostetud).
  • lisada maitsestamata jogurtit 500 gr.
  • 5 lusikatäit toormoosi oma maitse järgi.
  • lisada 3 lusikatäit Maca pulbrit.

Sulatada zelatiin veevannil ja lisada massile. Aseta külmkappi. Serveerimisel lisa vahukoort ja riivitud sokolaadi.

Kommentaar:
Hea, kui segatoitujad kasutavad koos loomsete piimatoodetega ka sojakohupiima. Kuna sojakohupiim on retseptis esikohal,s iis arvan et ka toidus on seda kõige rohkem! Kindlasti maitsev!

Peedi-tofu pada – Urvi

Vaja läheb:

  • 1 peet
  • 2 kartulit
  • 1porgand
  • 0,5 sibulat
  • paar küünt küüslauku
  • tofut nii palju kui meeldib
  • tüümiani
  • soola
  • pestot
  • võib panna ka veidi köömneid

Marjakokteil – Lissi Laiduner

Vaja läheb:

  • tassitäis külmutatud marju
  • 2 sl okarat
  • 2 tassi sojapiima
  • soovi korral ka jääkuubikuid

Purustada ja vahustada blenderis.

Kalafilee gratään köögivilja, sojapiima ja sojajahuga – Kamila

Vaja läheb:

  • 2 kala fileed
  • 1 klaas sojapiima
  • 2 spl sojajahu
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • sool, pipar, maitserohelised
  • 2 spl õli

Valmistamine:

Segage kokku sojajahu, sool, pipar ja kalafilee lõigud ning praadige kala õlis, kuni see muutub kuldpruuniks. Eraldi pannil praadige peeneks hakitud sibul ja porgand. Pange ahjunõusse kihiti praetud kala ja köögiviljad, maitsestage soola, pipra ja maitserohelisega ning valage üle soja piimaga. Pange ahjuvorm eelsoojendatud ahju 180 kraadi juures ning küpsetage umbes 20 minutit. Serveerige riisi ja küpsetamisel saadud kastmega.

Tofu peediga – Inna Gorislavskaja

Keeda 1 kilo peeti ja lõika nii, et tekiksid suhteliselt suured tükid.
Tofu (soja kohupiim/juust) tükelda, et tekisid sama suured tükid nagu peedilgi. Sega, lisa soola ja kata sojamajoneesiga.

Kõlab väga isuäratavalt!

Lihtsad ja soodsad sojakotletid – Rita

Vaja läheb:

  • 1 pakk hakitud soja
  • 3spl tomatikastet
  • 2 dl riisiputru või väga pehmeks keedetud täisterariisi
  • maitse järgi ürdisoola
  • maitserohelist (võib ka külmutatud või kuivatatud)

Sega kõik komponendid läbi ning jäta segu vähemalt 15 minutiks seisma. Vormi segust kotletid ja küpseta pannil või ahjus 200 kraadi juures, kuni kotletid on kenasti pruunikad ja särisevad.

Tofukreem röstitud okaraga – Urvi

Vaja Läheb:

  • 200 pehmet tofut
  • 250 hapukoort
  • 100 suhkrut
  • 150 põldmarju

Kaunistuseks goji marju ja röstitud okara kaneeliga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site