Soovitusi hilissügiseks – mida kuivatada

Mida sügisel kuivatada dehüdraatorigaKui veel on võimalik korjata ja kuivatada, siis seller ja petersell on need õiged. Korjake veel vaarikalehti, võilillejuuri, kassinaeri ja kressilehti või mida keegi igatseb talveks.

Lehed püüdke kuivatisse ehk dehüdraatorisse kuivalt laduda, tugevamate kapsalehtede rootsud kuivatage eraldi, samuti peedilehtede paksemad kohad.

Tugevamad lehed, nagu valge ja punane kapsas ning peet on lihtsalt krõpsutamiseks või vahepalaks on eriti maitsevad.

Tehke kerge marinaad ja hoidke tund aega kokkumääritult vajutise all:

  • 2sl toiduõli
  • 2sl õunaäädikat/riisiäädikat/ebaküdoonia keedust või muud sobivat haput vedelikku
  • pisut head soola/ürdisoola maitse järgi

Selle kogusega saate kokku segada umbes 0,5liitri suuruse mahutitäie lehti.

45 kraadilises soojuses kuivavad üsna ruttu, kui pisut segate neid vahetevahel. Samal temperatuuril kuivata algul ka mullast puhastatud juuri.

Kui soovid mõnda nendest jahvatada jahuks, siis tõsta 4-5 tunni pärast temp 60-65-ni, et oleksid hästi krõpsud.

Kuivatamise kiirendamiseks vaheta restide asukohta ja sega restidele paigutatut 2-3 tunnise vahega.

Loe lähemalt: Midzu dehüdraator

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site