Otsas

Taimse piima masin

110.0  99.0 

Piimamasin teeb teie elu kergemaks, maistvamaks ja tervislikumaks. Nautige oivalisi taimseid piimasid!

Midzu piimamasin-kombain (2017 aasta mudel) võimaldab valmistada lihtsalt ja mugavalt erinevaid toite ja jooke:

taimsed piimad, pastad, toidud väikestest seemnetest, supid, pudrud, püreed, hautised, mahlad, smuutid.

Lisaks on olemas eraldi programm masina puhastamiseks.

Mõõdud: 223 x 168 x 316mm
Võimus: 950W (mootor 200w)
Mahutavus: 1.3 L – 1.5 L
Kaal: 2 kg
Töötab väikese rõhuga: 1.1 PA

 

Laost otsas

Kirjeldus

Uus Midzu piimamasin-kombain on 2017 aasta algul turuletulnud väga laiade kasutamisvõimalustega köögikombain, mis esmakordselt kasutab toitude valmistamiseks väikest sisemist rõhku 1,1Pa.

piimmasin-uus-2017Erinevad programmid toitude ja jookide valmistamiseks:

1. SOYMILK – sojaubade, aprikoosiseemnete, pähkilte jms suurematest  seemnetest piimade valmistamiseks.Loe lähemalt, kuidas valmistada erinevaid taimseid piimasid, oma kogemusi jagab toidutehnoloog Merike Tärk.

2. PASTE – erinevate pastade ja püreede valmistamiseks. Loe lähemalt siit.

3. PORRIDGE – pudrude või püreede valmistamise programm. Pudrud tulevad vedelamad ja ka tervislikumad seetõttu.

4. SOUP – suppide valmistamise programm.

5. FRUIT / VEGETABLE JUICE – see programm ei kuumuta vaid ainult purustab ja ka vahustab veidi. Seda programmi võib ka blenderina kasutada.

6. SELF CLEANING – masina puhastusprogramm kuuma veega. Loe siit, kuidas kasutada blenderi ja pesuprogramme.

Soovitused, millele tähelepanu suunata:

Igat programmi (va ”Soymilk”) võib soovi korral täiendavalt läbida.

  1. Masina töötamise ajal mõnedes programmides kuuleb piuksu, see tähendab, et tehnoloogiline protsess toimib ja jätkub. Kui on piuksud järjestikku, tuled ”Choose” ja “Start” põlevad, siis on aeg juhe masinast eemaldada.
  2. Kui kõik programmide nupukesed löövad põlema pärast programmi valikut – on midagi korrast ära, kontrollige!
  3. Kui soovid sama programmi teist korda käivitada sama toorainega, siis eemalda juhe masinast momendiks ja ühenda uuesti ning alles siis vali “Choose” nupu abil uus programm ja vajuta “Start”.
  4. Uus piimamasin kombain on ideaalne võimalus mitmesuguste toitude isetegemiseks omal valikul! Saate alati ka ise otsustada tooraine ja vee vahekorda.

piimmasin-2017Sojapiima kodusvalmistamise plussid

*  Värske ja naturaalne toode, ilma säilitusaineteta
*  Kogu protsess tegija kontrolli all
*  Isetegemise rõõm
*  Säilivad kõik head toimeained – mineraalid, vitamiinid
*  Võimalus ise maitsestada
*  Keskkonna säästlikkus, puuduvad jäätmed (tetrapakk).
*  Oluline rahaline võit
*  200 grammist leotatud sojaubadest saab 1040 g sojapiima ja 200 g naturaalset pehmet tofut (teraline kohupiim).

Sojapiima valmistamine

Ühest pakist sojaubadest saab maksimaalselt ligi 8 keetu sojapiima. Sojaubade hulka (kaalu) võib omal soovil muuta. Kui panete sojaube rohkem, saate saate valgurikkama ja pisut rasvasema piima, millest saab ka maitsvama jogurti.

Kui keedate piima kohupiimaks kalgendamise eesmärgil, siis on soovitav on kasutada 200 g leotatud ube, see on sojapiimamasina mõõdikutäis. Siis on piim valgurikkam ja on võimalus ühe keetmisega saada ca 200g kohupiima. Palju rohkem ube ei saa sojapiimamasina kannu kallata, siis ei sulgu kaas normaalselt.

Valminud sojapiima ei ole vaja keeta. Sojapiimamasina võlu selles ongi, et tehnoloogiline protsess läbib kõik etapid, mis on ette nähtud koheselt tarvitamiskõlblikule sojapiimale.

Sojapiima keetmisest saadv jääk, okara, on kohe kasutatav toiduks ja ei ole vaja kuumutada aga võib. Erinevate roogade valmistamisel on kuumutamist lihtsalt vaja.

Okarat võib ka sügavkülmas säilitada vähemalt 6 kuud.
– umbes 63 grammi sojauba sojapiima jaoks

– 80 grammi riisi ube, kaera või mõnda teist teravilja

– 30 grammi pähkleid.

Sojapiimamasin võimaldab valmistada ka riisipiima või kookospiima.

Leota sojaube umbes 8-16 tundi ning loputa neid enne kasutamist.

Kaera, riisi või mõne teise teravilja korral loputa korralikult ja leota umbes 4 tundi ning seejärel loputa veelkord.

Pähkleid leota kõige rohkem 2 tundi.

Kasulikud näpunäited

  • Parim sojapiim on valmistatud leotatud sojaubadest ja hea kvaliteediga või filtreeritud veest.
  • Hõõru sojaube loputamise ajal kokku, et eemaldada ubadelt nahk. See parandab piima maitset.
  • Viljaliha, mis peale filtreerimist alles jääb on okara, mis on hea proteiini ning kiudainete allikas. Seda võib lisada suppidele, leibadele või teistele retseptidele.
  • Sojapiimaga võib asendada loomset piima ja vett kõikides teie lemmikretseptides.
  • Peale 8-10 tunnist leotamist, loputa sojaoad ning kasuta neid kohe. Ube võib mõnda aega hoida ka külmutuskapis vee sees.
  • Parima kvaliteedi saamiseks säilita sojapiima külmutuskapis ning kasuta see 7 päeva jooksul.
  • Piima võid juua/kasutada maitsestamata või maitsestada endale sobivalt.
  • Parima kvaliteedi saamiseks ning energia säästmiseks hoia külmutuskappi temperatuuril 4°C (39°F)
  • Sojaubadele võib parema maitse saamiseks lisada topsi kookost, seesamiseemneid või linaseemneid.
  • Mõned riisisordid võivad põhjustada joogi ülekeemise. Kasuta alati minimaalset veetaset.
  • Retseptid, milles kasutatakse minimaalset veetaset võivad põhjustada rohkem müra.
  • Kasuta sojapiima naturaalse ning tervisliku jogurti valmistamiseks.
  • Kasuta sojapiima naturaalse ning tervisliku tofu valmistamiseks.

Soja kasulikkusest loe siit.

Vaata ka pehme tofu ja tofu valmistamine

Lisainfo

Kaal 2200 g
Päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust mitte ületada. Ärge kasutage toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Hoidke toodet lastele kättesaamatus kohas.