Üleküpsetatud jõuluroog punapeedga

Dec 23, 2010

Jõuluroog punapeediga - retseptPese 4 keskmist peeti, mähi fooliumisse ja küpseta 200 kraadilises ahjus küpseks, ca 1tund. Võid juba varem valmis küpsetada. Puhasta peedid, lõika iga peet 8-ks paraja paksusega viiludeks. Puhasta 4-5 punast sibulat ja 2-3 küüslauguküünt. Kuumuta sibul ja küüslauk kergelt kuumas õlis või kookoserasvas, sega kokku peediga, maitsesta vähese soola ja palsamiäädika pastaga (võib asendada mõne muu hapuka kastmega) ja lase veidi aega marineerida. Võta ca 400g (kogust võid ise suurendada või vähendada) pehmet tofut, st sojapiimast kohupiima. Maitsesta vähese soola ja ürtidega, näiteks tüümiani, peterselli vms. Kahvliga kergelt segades lisa peedi-sibula segu. Vala segu 20x20cm vormi ja küpseta ca 20 min 220 kraadilises ahjus. Lisandiks paku okarapihve või kuumutatud okarat või keedetud kruupe või täisterariisi või kartulit. Lihanautija võib juurde võtta praetüki! Juustusõbrad võivad poolel küpsemisajal vormile puistata juustu. Sobib ka külmalt kui meeldiv salat. Sama peedisegu sobib pirukakatteks lemmiktainast põhjale. Merike Tärk