Dehüdraatori uut mudelit kommenteerib Merike Tärk

Aug 27, 2012

Käesoleva aasta kevadel jõudis meile müüki uus Midzu dehüdraator ehk toidukuivataja. Uut dehüdraatorit katsetas toidutehnoloog Merike Tärk,  tema kommentaarid uuele dehüdraatorile olid järgmised: Dehüdraator

  1. Töötab vaiksemalt, umbes nii nagu tasane veekannu kahin. Ventilaatori müra ei häiri üldse.
  2. Kuivatamise aeg lühem tänu uuele õhuringlemise lahendusele, mis eraldab niiskust kiiremini. Osad toiduained kuivavad kuni 2 korda kiiremini.
  3. Läbipaistvast plastikust restid annavad ilusa vaate - saab jälgida kuivatamise protsessi masinat seiskamata.
  4. Väike energia kulu. Näiteks 4 tunnisel kuivatamisel maksimum temperatuuril kulub elektrile raha ca 9-10 senti.
  5. Temperatuuri valiku võimalus, kaubandusvõrgus müüdavatel dehüdraatoritel ei ole võimalik temperatuuri reguleerida.
  6. Kergem puhastada, pole nurki ja materjal ehk parem.
  7. Restide kõrgus on väiksem, aga tootelõikude kuivatamiseks piisav. Püreede ja mõningate riivitud jm toitude tarvis on ikkagi resti katet vaja. Soovitan kasutada küpsetuspaberist 5-6 cm läbimõõduga kettaid, mis toimivad hästi. Võib kasutada ka kogu resti katvat küpsetuspaberit, kuid siis tuleks torkida temasse võimalikult palju õhuauke.
Midzu dehüdraatoriga kuivatatu galerii: [nggallery id=3]