Dehüdraatori uut mudelit kommenteerib Merike Tärk
Käesoleva aasta kevadel jõudis meile müüki uus Midzu dehüdraator ehk toidukuivataja. Uut dehüdraatorit katsetas toidutehnoloog Merike Tärk, tema kommentaarid uuele dehüdraatorile olid järgmised:
- Töötab vaiksemalt, umbes nii nagu tasane veekannu kahin. Ventilaatori müra ei häiri üldse.
- Kuivatamise aeg lühem tänu uuele õhuringlemise lahendusele, mis eraldab niiskust kiiremini. Osad toiduained kuivavad kuni 2 korda kiiremini.
- Läbipaistvast plastikust restid annavad ilusa vaate – saab jälgida kuivatamise protsessi masinat seiskamata.
- Väike energia kulu. Näiteks 4 tunnisel kuivatamisel maksimum temperatuuril kulub elektrile raha ca 9-10 senti.
- Temperatuuri valiku võimalus, kaubandusvõrgus müüdavatel dehüdraatoritel ei ole võimalik temperatuuri reguleerida.
- Kergem puhastada, pole nurki ja materjal ehk parem.
- Restide kõrgus on väiksem, aga tootelõikude kuivatamiseks piisav. Püreede ja mõningate riivitud jm toitude tarvis on ikkagi resti katet vaja. Soovitan kasutada küpsetuspaberist 5-6 cm läbimõõduga kettaid, mis toimivad hästi. Võib kasutada ka kogu resti katvat küpsetuspaberit, kuid siis tuleks torkida temasse võimalikult palju õhuauke.
Midzu dehüdraatoriga kuivatatu galerii:
no images were found