EAS Arendusosaku projekt EU51834: „Madala kalorsuse, madala süsivesikute sisaldusega ning suurendatud valgu- ja kiudainesisaldusega pastatoodete tootmistehnoloogia väljatöötamine“
Lühikirjeldus: Töötatakse välja madala kalorsusega, vähendatud süsivesikute sisaldusega ning suurendatud valgu- ja kiudainesisaldusega pasta retseptuur, kus on kasutatud võimalikult palju eestimaist toorainet. Projekti raames viiakse läbi ka säilivuskatsed.
Eesmärk: Töötada välja hea makrotoitainelise koostisega pasta retseptuur ja valmistustehnoloogia. Oodatav makrotoitainete sisaldus 100g pasta kohta on 25 g valku, 12,5 g kiudaineid ja süsivesikute sisaldus alla 50 g.
Tulemus: Kolme erineva pasta retseptuurid, mis jäävad etteantud makrotoitaineliste parameetrite piiresse ning pasta valmistustehnoloogia.
Projekti toetas EAS Arendusosaku raames.
Toetuse summa oli 19 669,30€
Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond