Linaseemne taigen mitmeks puhuks.

Dec 23, 2010

Linaseemne taigen - retseptVaja läheb:

  • 5 dl linaseemneid
  • 2 suurt õuna riivitult või 2,5 dl leotatud, nõrutatud ning purustatud goji marju
  • 50g pähkleid leotatult ja purustatult
  • 30g=3suure kuhjaga teelusikatäit macapulbrit
  • 1,6dl vett
  • 1tl Herbamare ürdisoola
Valmisamine 1. Leivaks Jäta paar-kolm sl linaseemneid terveks, ülejäänud jahvata koredaks. Sega kõik ained kokku, vormi 0,5-0,7cm läbimõõduga kujundid. 2. Küpsiseks, piparkoogiks: Jahvata kõik linaseemned jahuks, sega juurde teised ained ja soovitud maitseained (näiteks kaneelipulber ,ingverijahu, kardemon – võrdselt ½ tl, lusikaotsaga jahvatatud nelki koos vähese pruuni toorsuhkruga ). Vormi küpsised, mida õhemad seda krõbedamad (0,5cm). Mõlemad variandid kuivata Midžus dehüdratoris 60 kraadi juures 4 tundi. Edasi paar tundi ehk soovitud krõbeduse saamiseni 45 kraadi peal. Kui puudub toidukuivati, kasuta küpsetusahju madalal temperatuuril. Kasulikud näpunäited: 1. Õlita kergelt kuivatusresti! 2. Kui soovid suurt, tefleksikujulist võileiva või salatialust pidulauale, siis kata tefleks ca 1cm paksuse leivaseguga ja kuivata. Poole kuivamise ajal keera ketas ettevaatlikult ümber. 3. Kui soovid õhulisemaid ja krõbedamaid küpsiseid, siis jäta seekord maca panemata. Merike Tärk