Pestokaste - retsept

Mar 18, 2011

Pestokastet saab edukalt kasutada maitsestamata jogurtiga tehtud kastme, pehmema võidekreemi või kartuli ja aedviljahautise kõrvale tavalise kastme valmistamiseks. Pestokaste retseptVaja läheb:

  • 150 gr maca pulbrit,
  • 50 gr graviola pulbrit,
  • 100 gr külmpressi oliivõli,
  • 1 tl Vogeli või muud aedvilja puljongi pulbrit,
  • 200 gr värsket basiilikut,
  • 50 gr värsket peterselli,
  • 2 keskmist küüslaugu küünt,
  • lisage 1 sidruni mahl,
  • 2 pehmet ja peenestatud avokaadot,
  • 1/8 tl peenestatud musta pipart,
  • 1/4 tl Madrase või muud mahedat karrit,
  • 25 gr chia seemneid,
  • peotäis erinevaid pähkleid (eelistatult india pähkleid, peekanipähkleid),
  • meresoola maitse järgi (vältige ülesoolamist),
  • sooja vett nii palju, et segades ei tekiks liiga paksu massi.
Siinkohal võite segamist ja peenestamist jätkata kahvliga või hoopis nuimiksriga. Tulemus ilma miksrita on minu fotol näha, vägev energiapomm on ta igal juhul. Maitseks võiks lisada kevadisel ajal veel kusagilt ostetud rohelist koriandrit. Kohe oma 100 grammi. Mõnusat kasutamist ja maitseelamusi! Enn Kaljo