fbpx

Sale

Tugevda organismi vastupanuvõimet

12.80  9.50 

 

VEGAN * GLUTEENIVABA * LAKTOOSIVABA * ÖKO

Mahe kuldne piim ehk kurkum latte on tuntud oma tervistatavate omaduste poolest. Kuldne piim on iidne india jook, millele omistatakse põletikuvastaseid ja immuunsüsteemi tugevdavaid omadusi. 

Looduslik supersegu sisaldab kahte suurepärast komponenti: maapirn ja astelpaju. 

Kirjeldus

Kuldse piima vürtsisegu – on indiapärane segu vürtsidest, millele piima lisades saad teha kuldset piimaVürtsisegus sisalduv ja kuldset värvust andev kurkum on hinnatud oma tervisele kasulike omaduste tõttu. Kurkumi pigmendil kurkumiinil (mis annab taimele sellele iseloomuliku tugeva kollase värvuse) on antioksüdantsed omadused ja põletikuvastane toime, samuti tugevdab kurkumiin immuunsüsteemi ja ergutab seedimist.

  • on kasutatud keskkonnasõbralikult kasvatatud toorainet
  • on antioksüdantsed omadused ja põletikuvastane toime
  • kaitseb ja turgutab keha
  • teeb kõhule head, annab sooja ja ergastab vaimu
  • on valminud käsitööna
  • mahetoote

Valmistamise õpetus: sega 1 tlk pulbrit 400 ml (taimse) piimaga ja kuumuta keemiseni, lase seista kuni 3 minutit. Kurna ja maitsesta meega. Võid lisada 1 tl gheed, kookose- või mandliõli.
Pulber ei ole lahustuv.

Koostisosad: kurkum, ingver, kardemon, kaneel, must pipar, nelk.
*mahepõllumajandusest

Maapirn

  • Toetab kaalulangetamist
    • vähendab magusaisu
    • elavdab ainevahetust
    • normaliseerib söögiisu
  • Sisaldab vajalike mineraalaineid ja mikroelemente
    • kaltsiumi, rauda, kaaliumi, kroomi, magneesiumi ja fosforit
  • Sobib diabeetikutele
    • madala glükeemilise indeksiga (ei tõsta oluliselt veresuhkrut)
  • On hea kiudainete allikas
    • sisaldab dieet kiudainet inuliin
    •  toetab seedesüsteemi
    • toetab  veresoonkonda
    • parandab üleüldist tervist
    • aitab alandada kolesteroolitaset
    • vähendab diabeediriski
  • On prebiootilise* toimega
    • kasulik inimese soolestikumikrobioomile

*Prebiootikumid on toidu koostisosad, mis loovad “headele” bakteritele soodsa ja “halbadele” bakteritele ebasoodsa keskkonna. Need seedimatud kiud fermenteeruvad käärsooles, mis toob kaasa madalama PH-taseme, mis omakorda muudab soolestiku tervemaks.

Mustsõstar

Mustsõstar on üks Eesti populaarseim aiamari, mida peetakse ka kohalikuks supertoiduks. Mustsõstar sisaldab ohtralt C-vitamiini ja antioksüdante, aitab kaasa immuunsüsteemi tugevdamisele ja parandab organismi vastupanuvõimet haigustele. Lisaks organismi tugevdamisele aitavad mustad sõstrad aeglustada organismi vananemist ning soodustavad keskendumisvõimet ja ajutegevust. See tuleneb suurest antioksüdantide sisaldusest marjades.

Kuigi enim on teada musta sõstra suur C-vitamiini sisaldus, leidub marjades ka erinevaid A- ja B-vitamiine. Need soodustavad organismi ainevahetust, on kasulikud nahale ja nägemisele. Näiteks tiamiin (B1) on vajalik süsivesikute lagundamiseks, riboflaviin (B2) on võtmeelement valgu ja rasva lagundamisel.

Samuti aitavad ainevahetusele kaasa mustas sõstras leiduv vask, kaltsium, fosfor, mangaan, magneesium ja kaalium. Kiirem ainevahetus tugevdab omakorda immuun- ja närvisüsteemi ning rakkude arengut. Selle tulemuseks on parem nahk ja toonuses lihased.

Mustsõstar sisaldab rohkelt taimseid pigmente flavonoide, millel on positiivne mõju südame-veresoonkonna tervisele. Flavonoidid täiustavad veresoonte tegevust ning vähendavad väikeste trombide tekkeriski.

Allikas:http://tervisliktoitumine.ee/must-sostar-aeglustab-vananemist-ja-soodustab-keskendumisvoimet/

Astelpaju

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150–1600 mg %), vitamiine B1, B2, B6, B15, P, K ja E ning karotinoide.

Astelpaju stimuleerib immuunsüsteemi ja ergutab hormonaalsüsteemi tegevust. Teda soovitatakse tarvitada üldtugevdava vahendina gripi ja teiste külmetushaiguste ajal, pärast operatsioone ja traumasid, asteeniliste seisundite ning intoksikatsioonide korral.

Astelpaju tarvitatakse ka reuma ja podagra puhul, veresoonte lupjumise ja vegetatiivse närvisüsteemi häirete korral, klimakteeriliste ilmingute ja häirete leevendamiseks. Astelpaju kiirendab kudede taastumist, seega soovitatakse teda suuõõnehaavandite, mao-ja kaksteistsõrmiku ning soolehaavandite ning pärakuveenikomude ravimiseks.

Kasutamine: Lisa 1-2 spl (5-10g) smuutile, jogurtile, veele, pudrule jne.

Koostis: maapirnijahu*, mustsõstrajahu*, astelpajujahu*. *mahepõllumajandus

Toiteväärtus: energia 252 kcal / 1049 kJ, süsivesikud 64,9 g, millest suhkrud 26,6 g, rasvad 3,60 g, millest küllastunud rasvhapped 0,26 g, valgud 6,44 g, kiudained 32,9 g, Sool 0 g, vitamiin C 11,8 mg

Päritolumaa: Eesti

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.

Päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust mitte ületada. Ärge kasutage toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Hoidke toodet lastele kättesaamatus kohas.