Riisipiim – kuida valmistada

RiisipiimMidzu piimamasinaga on riisipiima (õigem oleks öelda püree või riisipasta) valmistamine imelihtne. Riisipiima valmistamiseks võite kasutada erinevaid riisitüüpe ( va poleeritud riis ) või neid isegi omavahel segada, igaühel on oma maitsevarjund.

Riisipiim on veelgi soodsama omahinnaga võrreldes sojapiimaga tänu riisi odavusele. Riisipiima võib maitsestada vastavalt oma soovidele – vanilliga, šokolaadiga, kakaoga või kaneeliga.

Kuidas valmistada:

  • Võta 80g riisi
  • Pese riis ja leota umbes 6tundi
  • Vala leotatud riis piimamasinasse ja lisa 1,1L vett
  • Vajuta nupele Soymilk ehk kasuta tavalist sojapiima reziimi

Soovikorral võib lisada veel 1-2 teelusikatäit linaseemneid, seesamiseemneid, magusaid aprikoosiseemneid. Aprikoosiseemneid võib ka soovikorral pooleks riisiga segada.

Peale 24 minutit lõpetab piimamasin töö ja riisipiim ongi valmis. Riisipiim säilib külmikus 4-5 päeva. Riisipiima võib kasutada lehmapiimaasendajana kookides, smoothides ja muidugi ka joogiks.

Osta siit – piimamasin.

4 comments on “Riisipiim – kuida valmistada

Annika on 19. juuni 2012 11:48

Tere!

Olen algaja piimamasinakasutaja. Soja- ja mandlipiim õnnestuvad ilusti. Eile aga proovisin riisipiima teha, kuid see ebaõnnestus. Leotasin ökoloogilist pruuni riisi vees 6,5 h ja siis panin masinasse ning kasutasin sojapiima režiimi. Tulemuseks oli kliistritaoline veniv lima ning purustatud kõva riisimass. Mida tegin valesti? Kas peaks ainult valget riisi kasutama?

Tänan!

Helen on 1. aprill 2013 14:26

Tere!

Minul on täpselt sama probleem …, riisipiim ei õnnestu …, tuleb paks kliister …., mis ma valesti teen?

Merike Tärk on 15. aprill 2013 19:02

Piimamasinaga on võimalik mitmel viisil kuumutatud riisipiima saada ja ka piima paksust ise reguleerida.

Sojapiima ja bean pasta reziimiga ei tohiks üldse jääke jääda. Riisipiim on olenevalt riis sordist ja veekogusest, siidise konsistensiga pasta ehk püree. Võibolla ei ole sõna “riispiim” kõige täpsem.

Midzu piimamasinal võib kasutada reziime: soymilk, been paste, minor-creals paste, rice congee, stew ja isegi supi reziimi.

Need “piimad” sobivad desserdi, kreemi, jäätise, majoneesi, jogurti valmistamiseks. Pole vaja ühtki paksendajat, ainult maitsesta ja jahutades pakseneb veelgi.

Blogisse lisandus äsja ka riisi toorpiima retsept.

Greete on 28. aprill 2015 23:56

Tere,

Soetasin samuti selle masina (igaks juhuks ütlen et vanema, midzu alfa).
Riisipiima teen täpselt õpetuse järgi (soymilk reziimiga) aga tulemuseks on kliister koos riisipudiga :( peale kurnamist on samuti kliister, üldse mitte nagu olema peaks.
Tahaks väga teada mismoodi peaks tegema või milline riisisort sobiks piima tegemiseks. Ma kasutasin pruuni täisterariisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

View Desktop Site